Falck henter milliarder i Tyskland og USA

Falck har allerede omsat for næsten to milliarder kr. årligt på det amerikanske marked, og en aftale i Tyskland er for nylig skrevet under. Falck vil satse på flere milliarder i de to lande.

Falcks ambulancer rykker i stigende grad ud på de udenlandske markeder. USA og Tyskland er de lande, hvor Falck for alvor satser på at hive milliarder hjem. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anders Debel Hansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere danske Falck-ambulancer er kørt mod Tyskland og USA, og det er allerede blevet en milliardaffære.

Det danske redningsfirma Falck vil nu satse langt mere på en milliardomsætning på de to markeder. Det skriver Børsen.

Senest har Falck købt Nordtyske Gard og i forlængelse af, at flere dele af den offentlige sektor i Tyskland bliver privatiseret, så regner Allan Søgaard Larsen, der er topchef i Falck, med en endnu større tilstedeværelse.

»Vi er klar til at vokse på de store opgaver, der kommer,« siger til Børsen og forklarer, at der er de bedste forudsætninger i de to lande, fordi de har verdens største ambulancemarkeder.

Tilbagegang i Danmark

Falck rykker ikke kun ind på det tyske og amerikanske marked, fordi der er et stort potentiale. Det skyldes også den danske ambulancesituation. Falck har i mange år siddet på 85 pct. af markedet, men det tal står til at blive langt mindre, når regionerne næste gang har et udbud.

Ligesom Falck rykker ud på de udenlandske markeder, så gør redningsfirmaer fra andre lande det samme med Danmark. Det svenske Samariten er blandt andet kørt over Storebælt og ind som konkurrent ved sidste udbud. Og nu har SOS International meldt sig som en mulig leverandør.

»Jeg er helt sikker på, at der kommer stærkere aktører i forbindelse med de kommende ambulanceudbud, og jeg tror også, at vi kommer til at miste noget,« siger han til Børsen.

Falck er til stede i 21 lande. Blandt andet er Sydamerika et område, hvor Falck også har sat sig godt på markedet. Allan Søgaard Larsen regner stærkt med, at der også her vil være en stigende efterspørgsel.