Falck får konkurrence på blå blink

SOS International vil køre med ambulancer i Jylland og har som første skridt indgået overenskomst med 3F.

Står det til SOS International, så er det ikke længere Falck, der skal rykke ud til nødlidende midtjyder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anders Debel Hansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når danskere bliver syge i udlandet er det typisk SOS International, der er redningslinjen hjem til Danmark, men går det efter planen, vil SOS også rykke ud til syge danskere inden for landets grænser.

SOS International vil tage kampen op med altdominerende Falck og byde på ambulancekørslen i Region Midtjylland, skriver Jyllands-Posten. SOS International har allerede gjort en del af forarbejdet ved at tegne overenskomst med 3F, ligesom man har allieret sig med en endnu ukendt udenlandsk partner, som skal stille materiel til rådighed.

Udbuddet i Midtjylland omfatter kørsel og beredskab med 50-60 ambulancer, der vil kræve en medarbejderstab på mellem 400 og 500.

Ifølge den konstituerede direktør i SOS International Niels Krag Printz skal Midtjylland være springbræt for en ekspansion til resten af Danmark, hvor SOS går efter at erobre en markedsandel på op mod 25 procent.

Overenskomsten med 3F er et meget vigtigt første skridt i bestræbelser på at kunne rykke ud med blåt blink i Midtjylland. I 2009 forsøgte det svenske selskab Samariten at komme ind på det danske marked, men det endte som en farce, da svenskerne ikke fik styr på overenskomsterne og dermed adgangen til de mange reddere, der er nødvendig for at kunne blive en troværdig udfordrer til altdominerende Falck.