Falck-direktør kritiseres for dobbeltrolle

Direktøren kritiseres for at sidde i Dansk Industris bestyrelse, som indgik en favorabel aftale med 3F, der forringede Samaritens vilkår.

Læs mere
Fold sammen
Falcks direktør sidder i bestyrelsen i arbejdsgiverorganisationen Dansk industri, og det giver anledning til en hel del kritik, mener den radikale gruppeformand Ingelise Hansen. Kritikken skal først og fremmest ses i lyset af Dansk Industris overenskomst med Falck-reddernes fagforbund 3F, skriver DR’s P4 Sjælland.

"Falcks direktør sidder i Dansk Industris bestyrelse. Det er dybt beklageligt, at Dansk Industri indgår en ny, favorabel overenskomst med 3F kort efter, det går op for dem, at Samariten har vundet ambulancekørslen i Region Sjælland," siger Ingelise Hansen ifølge P4 Sjælland.

Hun mener, at Dansk Industris aftale med 3F ændrede det svenske selskab Samaritens vilkår og satte en kæp i hjulet på deres aftale med regionen.

Kritikken af Falck stopper dog ikke her. Det er især metoderne og tonen der fulgte i kølvandet på Samaritens aftale med regionen, som Ingelise Hansen er bestyrtet over.

"Aldrig har jeg modtaget så mange beskidte mails, og Falck reagerede på en måde, man aldrig har set før," siger det radikale medlem ifølge Nordvestnyt.

Efter aftalen med Samariten gik i vasken, sender Regionsrådet nu ambulancekørslen i region Sjælland i udbud igen.