Fakta står inde for unge ledere

Yngste butiks-chef i Fakta er 21 år, men discount-kæden afviser, at lederne bliver yngre og yngre.

Problemerne med at rekruttere ledere til detailhandlen betyder, at discountkæder som Netto i øjeblikket tvinges til at ansætte helt unge som butikschefer stort set uden ledererfaring, skrev Fyens Stiftstidende i går.

Og det giver flere konflikter for HKs medlemmer i butikker med helt unge chefer sammenlignet med dem med en mere erfaren ledelse, fortæller HK.

Men det gælder ikke Fakta, siger administrerende direktør Claus Jensen til Business.dk. På Faktas egne butikschef-uddannelser er gennemsnitsalderen 29 år.

"Der er ikke sket nogen forandring i forhold til tidligere. Så det passer ikke, at der er en tendens til, at vi er tvunget til at ansætte yngre medarbejdere. Men vi mener, at en butikschef på 23 år kan være lige så god som en på 29. Det afhænger af, hvor modne de er," siger Claus Jensen.

"Vi har lige ansat en butikschef på 21 år i Vejle, og det er vi helt trygge ved. Han har arbejdet i butikken i flere år, kender den ud og ind, og er god til kunderne. Men vi er selvfølgelig opmærksomme på, at han er meget ung, så han får ekstra opmærksomhed fra regionschefen, hvis han får brug for hjælp," fortsætter han og pointerer:

"Vores uddannelse til butikschef afsluttes med en eksamen, hvor vi sorterer folk fra, hvis de ikke er modne nok. Så vi står fuldt inde for de unge ledere, vi har," siger Claus Jensen.