Fagforeninger aner lusk i CSC-sag

Der foregår noget mystisk i sagen om it-virksomheden CSC's import af indisk arbejdskraft, lyder mistanken hos de it-ansattes faglige organisationer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere faglige organisationer mistænker lusk i sagen om it-selskabet CSC, der er meldt til politiet for at snyde med regler om højtuddannet arbejdskraft. Det fremgår af ugebrevet A4.

De it-ansattes organisationer, AC, LO og FTF, kritiserer Udlændingeservice og Integrationsministeriet for at skabe unødig usikkerhed. Sagen virker dunkel og præget af lukkethed, mener de.

Sagen handler om indiske ansatte, der har været udlånt til CSC i Danmark. CSC mistænkes for at have omgået danske regler, da man skulle overbevise Udlændingeservice om, at inderne skulle have lov til at arbejde i Danmark.

Der er fortsat tvivl om, hvad CSC er mistænkt for, myndighedernes rolle og om andre end CSC kan mistænkes.

- Sagsforløbet er rodet ud over alle grænser, siger afdelingschef i AC Niels Lykke Jensen til A4.

Lizette Risgaard, næstformand i LO, mener, at sagens udvikling er "totalt uværdig for folkestyret".

Sagen førte i februar til en redegørelse fra Udlændingeservice. I april blev CSC af udlændingemyndigheden meldt til Københavns Politi.

På samme tidspunkt lovede integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) en redegørelse til Folketinget inden udgangen af august.

Redegørelsen er fortsat ikke kommet, og hverken politi eller CSC vil kommentere sagen over for A4. Det samme gælder i store træk for Udlændingeservice og Integrationsministeriet.

Nu frygter fagforeningerne, at de skal holdes væk, mens politikerne får ændret reglerne.

- Jeg er altid bekymret, når man agerer så lukket som her. Som om man nu er i gang med at ændre lovgivningen eller andet, så man som virksomhed kan få lov at agere mere frit, siger FTF-formand Bente Sorgenfrey til A4.

/ritzau/