Fagforbund sælger arvesølv og flytter i kollektiv

LO-forbund sælger sit kontorhus og flytter i bofællesskab med to andre fagforeninger. Forbundshus bliver omdannet til 50 lejligheder.

Foto: PR-foto.. Sampension vil indrette omkring 50 lejligheder i det nuværende hovedsæde for Dansk El-Forbund på Vodroffsvej på Frederiksberg - projektet står pensionskassen i knap 150 millioner kroner.
Læs mere
Fold sammen

Dansk El-Forbund har efter 32 år på Vodroffsvej på det indre Frederiksberg solgt sit hovedkontor til pensionskassen Sampension, der vil omdanne bygningen til boliger. Parterne har udskiftet en betinget aftale med en endelig ditto, efter at kommunen har nikket til Sampensions planer.

»Vi omdanner bygningen og en uudnyttet tagetage til cirka 50 ældreegnede lejligheder på omkring 90 kvadratmeter i gennemsnit. Den samlede projektsum bliver på knap 150 millioner kroner, nogenlunde ligeligt fordelt på købet og byggearbejdet. Vi går i gang omkring 1. juli og forventet at være færdige i løbet af første halvår 2016,« siger investeringsdirektør Henrik Olejasz Larsen fra Sampension, der har hyret Cura Management til at styre projektet.

Boligerne bliver udstykket som ejerlejligheder med priser fra halvanden til cirka fem milliioner kroner, men lejlighederne skal ikke nødvendigvis sælges. Sampension har en del boliger i porteføljen, typisk ældre lejligheder, der er underlagt restriktive huslejeregler.

Dansk El-forbund glæder sig over, at køberen af bygningen fra 1894 er Sampension, for her har forbundets offentligt ansatte medlemmer deres pension stående.

El-forbundet, et af LOs mellemstore fagorganisationer med 30.000 medlemmer, og den tilknyttede a-kasse flytter nogle få hundrede meter mod øst til Nyropsgade i Københavns Kommune. Her skal elektrikerne indgå i bofællesskab med to andre byggefagforeninger, Blik & Rørarbejderforbundet og Malerforbundet. Blandt naboer og genboer er i øvrigt forbundene 3F og Dansk Metal.

For to år siden måtte det tidligere meget magtfulde sømandsforbund, i dag en del af 3F, sælge sine mangårige lokaler i Indre By for at styrke en skrantende økonomi.