Fagforbund: Norwegian mangler piloter

Der er mangel på piloter hos Norwegian, der i stedet har forsøgt at få de nuværende til at flyve på fridage, ligesom man har måttet leje bemandede fly, siger pilotforening. Selskabet afviser.

Foto: KYRRE LIEN.
Læs mere
Fold sammen

Få flyselskaber synes at have lige så meget vokseværk som Norwegian, der har udvidet massivt med nye ruter såvel som fly i flåden de seneste år.

Til gengæld kunne noget tyde på, at det har været sværere at rekruttere piloter i samme tempo. Ifølge det norske pilotfagforbund, Norwegian Pilot Group (NPG), har det ambitiøse lavprisselskab forsøgt at få sine piloter til at komme på arbejde på deres fridage.

»Der er dagligt forespørgsler om at stille op på fridage. Det kan skabe et unødigt pres,« siger Alexander Tinholt, leder af NPG til det norske finansmedie E24.

Fagforbundet henleder derudover opmærksomheden på, at Norwegian i første kvartal har brugt 112 millioner på at leje bemandede fly.

Hos Norwegian selv medgiver man, at man har været tvunget ud i at leje fly, men ifølge Lasse Sandaker-Nielsen, kommunikationschef hos Norwegian, er forklaringen dårlig planlægning.

»Det er ikke rigtigt, at vi generelt skulle have pilotmangel,« siger han og bebrejder intern planlægning for miseren.