Fætter BRs familie tager på plejehjem

Fætter BR-familien, Peter og Susanne Gjørup, har investeret et tocifret millionbeløb i det aarhusianske firma, Sekoia, der har udviklet en IT-platform til plejehjem.

Peter Gjørup. Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ved du, hvad det bedste er?

- en tocifret million-investering fra familien BR.

Fætter BR familien er en af Danmarks rigeste familier. For et år siden solgte ægteparret størstedelen af selskabet Top-Toy, som står bag Fætter BR og Toys’r’us for 1,7 milliarder kroner til kapitalfonden EQT.

Og det er altså 21 millioner kroner af de sparepenge, som ægteparret Peter og Susanne Gjørup nu hiver op ad lommen og investerer i firmaet Sekoia, der er en IT-platform til plejehjem. Det skriver erhvervsavisen Børsen.

»Vi synes, at Sekoia har nogle funktioner, som ikke rigtig findes på markedet i dag,« siger Susanne Gjørup til Børsen.

»Systemet gør en forskel både for medarbejderne og de ældre, men også i kommunikationen med de pårørende. I den her digitale tidsalder synes vi, det er vigtigt, at plejehjem og andre institutioner drager fordel af de muligheder, det giver,« uddyber Peter Gjørup over for Børsen.

For de 21 millioner, de har investeret, opnår de en ejerandel på 11 pct. Venturefonden Northcap har allerede sidste år investeret 20 millioner kroner i Sekoia.

Hos Sekoia er de glade for den nye investering, der skal hjælpe virksomheden med en internationalisering, fortæller administrerende direktør i Sekoia Mads Fischer Rasmussen til Børsen.

I forbindelse med Fætter BRs 50 års jubilæum i 2013 tog familien Gjørup på et familieråd hul på snakken om at sælge noget af legetøjsvirksomheden. Det skete i erkendelsen af, at familien ikke længere var den rette til alene at drive milliardvirksomheden frem, har Peter Gjørup tidligere fortalt.