Fætter BR-familie skyder millioner i IT

Peter og Susanne Gjørup lægger tocifret millionbeløb i dansk software til daginstitutioner.

Den tidligere topchef i Fætter BR-koncernens Top-Toy, Peter Gjørup, har skudt penge i Famly, hvis software bruges i daginstitutioner til at holde kontakt med forældrene. Foto: Famly Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En del af familien bag Fætter BR-legetøjskæden skyder et tocifret millionbeløb i den danske softwarevirksomhed Famly, hvis software bruges i danske daginstitutioner.

Det er Peter og Susanne Gjørups første investering, siden 75 procent af aktierne i Fætter BR-koncernen Top-Toy blev solgt i januar i år for 1,7 milliarder kroner til den svenske kapitalfond EQT.

Famlys digitale platform bruges af flere end 140 daginstitutioner til kommunikation mellem institutionen og omkring 15.000 forældre. Over mobiltelefonen, tavle-PCen eller computeren kan de melde deres barn sygt eller følge med i, hvad børnene laver i børnehaven i kalenderen og ved at dele billeder og filmklip, hvilket sparer personalet for mange telefonopkald.

Med den nye investering får Famly nu mulighed for at udvide i Danmark og satse på udlandet.

Klar til at rykke ud i verden

»Vi ser spændende muligheder i Famly for at skabe glæde hos børn, forældre og medarbejdere i private og offentlige daginstitutioner. Løsningen gør både kommunikation og planlægning legende enkel. Famly har samtidig et stort vækstpotentiale i udlandet, som vi senest har oplevet med gennembruddet i Tyskland,« siger Peter Gjørup, som er tidligere administrerende direktør for og stadig bestyrelsesmedlem i Top-Toy, om sin investering.

Også andre har skudt penge i Famly, nemlig den tidligere administrerende direktør for Just Eat, Klaus Nyengaard, den tidligere administrerende direktør i Endomondo, Christian Birk, samt to af de tre stiftere af den danske IT-succes Zendesk, Morten Primdal og Alexander Aghassipour.

Famly er startet i 2013 af Anders Laustsen, som er administrerende direktør, og Henrik Møller Rasmussen.

»Susanne og Peter Gjørup har begge dyb viden om børnefamilier og har drevet virksomhed i stor skala. Fra bestyrelsen kan de derfor hjælpe os med at accelerere forretningen. Vi har allerede fået godt fat i markedet og skal nu bredere ud i både Danmark, Tyskland og England,« siger Anders Laustsen om den nye investering.