Færre svenskere gør ondt på Tivoli

Tivoli er dybt bekymrede over udviklingen i turismen og forventer betydeligt færre gæster i år end sidste år. Det er især et problem, at svenskerne bliver væk.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Svenske turister er en absolut kernegruppe for Tivoli. Tre ud af fire udenlandske gæster i Danmarks mest populære forlystelsespark er svenskere, og derfor gør det ondt, når svenskerne bliver væk fra København.

Tivolis administrerende direktør, Lars Liebst, er ikke i tvivl om, at den svenske tilbageholdenhed tydeligt vil kunne ses på forlystelseshavens samlede besøgstal.

»Uden at kunne komme med et præcist tal har vi lavet nogle foreløbige undersøgelser, der tyder på et markant fald i antallet af svenske turister. Vi er dybt bekymrede over, at vi som det eneste land i Europa gennem de seneste år har oplevet et fald i turismen,« siger han.

Markante fald
De nyeste tal for udenlandske turisters overnatninger i Danmark er fra marts, og de viser et fald i de svenske overnatninger på 25 procent i årets tre første måneder i forhold til samme periode forrige år. En del af forklaringen på det store fald skyldes dog utvivlsomt, at påsken i år lå senere og derfor endnu ikke er med i statistikken. Ikke desto mindre er alle enige om, at vi vil opleve et markant fald i svenske besøgende i år.

Det faldende antal svenske turister skyldes formentlig både finanskrisen og den svage svenske valuta, der har gjort det dyrere for svenskerne at rejse i Danmark. I øjeblikket er en svensk krone således blot 0,69 danske kroner værd.

»Vi håber på flere danskere, der i forvejen udgør 75 procent af vores gæster, men det er desværre næppe nok til at opveje faldet i antallet af udenlandske turister. Derudover er forbruget pr. dansker markant lavere end forbruget hos de udenlandske turister – også i Tivoli,« siger Lars Liebst.

Tivoli-direktøren har ikke et præcist bud på, hvor stor nedgangen i besøgstallet bliver for Tivoli i år.