Færre skriver SMS-beskeder

For første gang er danskernes SMS-forbrug faldet - men det er stadig stort...

Foto: Colourbox
Tommelfingerskaderne bør være nået toppunktet. I alle tilfælde sender danskerne nu færre SMS-tekstbeskeder af sted fra deres mobiltelefoner.

For første gang er antallet af SMS-beskeder gået tilbage. I andet halvår af 2008 faldt antallet med to procent, viser tal, som mandag blev frigivet af IT- og Telestyrelsen. Der er dog stadig sendt 6,3 milliarder SMS-beskeder, så massører og læger bliver ikke arbejdsløse foreløbig.

Samlet set blev 2008 derfor et rekordår for danskernes brug af SMS-beskeder. Samlet set blev der sendt 12.826.000.000 af slagsen. Det svarer til 2.332 beskeder pr. dansker - uanset om de har mobiltelefon eller ej...

TDC tror stadig på stigning

»Som teleselsskab er vi glade for at se, at danskerne tager SMS til sig i så stort omfang. Danmark er faktisk blandt de flittigst SMSende lande i Europa, hvis ikke det flittigste. Det er desuden værd at bemærke, at brugerne af SMS har en ret stor aldersmæssig spredning, selv om der selvfølgelig er forskel på, hvor mange SMSer man sender dagligt,« siger Jesper Theill Eriksen, koncerndirektør i TDC Privat.

Han tror da også, at tallet vil stige yderligere i år, blandt andet fordi man nu kan betale bus- og togbilletter fra mobiltelefonen, betale på møntvaskeriet, købe køber og meget mere.

De 13-19-årige er langt de flittigste. De sender i gennemsnit, ifølge Gallup, 287,10 SMS-beskeder om ugen. De 20-29-årige sender 74,43 beskeder, de 30-49-årige 51,92 beskeder og endelig de over 50-årige 9,72 SMS-beskeder hver uge.

Flere sender billedbeskeder

Samtidig fortsætter antallet af MMS-billedbeskeder med at stige. Mellem juli og december 2008 blev der sendt 36 millioner MMS-beskeder, 12 procent flere end halvåret forinden.