Færre skal fyres hos Sony Mobile

Ny konsulentgruppe skal betjene både mobilproducenten og hele Sony-koncernen og mister derfor ikke deres job. Alligevel skal 400 ud.

Sony Mobile flytter i denne måned hovedsædet fra Lund i Sverige til koncernhovedkontoret i Tokyo. Arkivfoto: Lluis Gene, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det er lykkedes at redde 250 stillinger fra at blive nedlagt hos den japanske mobilproducent Sony Mobile - tidligere Sony Ericsson - i Lund i Sverige.

Der skal stadig fyres 400 ansatte, men det er betydeligt færre end de 650, som var udspillet, da spareplanen blev præsenteret for medarbejderne i august.

Sony Mobile, som hed Sony Ericsson, indtil elektronikgiganten Sony købte sin svenske partner Ericsson ud af deres fælles selskab i begyndelsen af året, har hidtil haft udviklingskontor og hovedsæde i Lund nær Malmö, men i forbindelse med overtagelsen rykkes hovedsædet i denne måned til Tokyo, og der vil blive skåret ned på den godt 3.000 mand store svenske division.

Skal hjælpe i hele koncernen

De færre fyringer skyldes frem for alt, at der er blevety oprettet en ny konsulentenhed inden for Sony Mobile på initiativ af fagforeningerne. Her skal 150 ansatte arbejde som interne konsulenter for både Sony Mobile og andre dele af Sony-koncernen, skriver Sydsvenska Dagbladet.

»Jeg synes, at vi har gjort en meget fin indsats sammen med selskabet for at redde så mange ansatte som muligt,« siger Lene Eriksson fra fagforeningen Unionen til avisen.

I begyndelsen af november vil opsigelserne falde, men overenskomsten giver op til 25 måneders løn afhængigt af alder og anciennitet.