Færre passagerer fløj med SAS i april

Forårsmåneden april gav ingen grund til smil hos ledelsen i SAS, der må konstatere et fald i passagertrafikken.

Foto: David Leth Williams. Et SAS fly på vej fra gaten til landingsbanen. Her set fra Apron Tower. Reportage fra Kastrup Lufthavn, der fylder 90 år d. 20/4-2015.
Læs mere
Fold sammen

SAS' passagertrafik faldt i april målt på antal fløjne passagerkilometer (RPK) på 11,7 pct. i forhold til samme måned i 2014.

Det viser SAS' egne trafiktal for flytrafikken i april inklusive charterflyvninger, der er offentliggjort fredag formiddag. Fraregnes chartertrafikken faldt RPK med 9,1 pct.

- Markedsbetingelserne i Skandinavien er midlertidigt stabiliserede og balancen mellem kapacitet og efterspørgsel er forbedret sammenlignet med samme periode året før, anfører selskabet, der dog fastholder at konkurrencen fortsat er intens på visse markeder.

- Trafikudvikling skal også ses i sammenhæng med mere aktiv yield-management og i relation til den stærke trafikvækst, rekordhøj passager load factor og tocifret fald i yield'en i april 2014, anfører SAS.

Luftfartsselskabets sædekapacitet (ASK) faldt med 0,1 pct., men fraregnes chartertrafikken var der tale om en stigning på 2,7 pct., hvilket medførte en kabinefaktor (belægning) på 69,6 pct.

SAS transporterede 2,2 mio. passagerer i måneden, hvilket var 8,8 pct. færre end end i samme måned året før.

Den valutajusterede yield, der dækker over omsætningen per fløjet passagerkilometer, steg med 8,1 pct. i marts. For april ventes yielden at være positiv. Yielden offentliggøres altid en måned efter de øvrige tal.