Færre flyver på indenrigsruter - flyselskaber vil sænke prisen

Indenrigstrafikken i Danmark er faldet markant, og det vil flyselskaberne gøre noget ved. Priserne skal ned og danskerne skal tage indenrigsflyvningerne til sig som alternativ til bus og tog.

Indenrigstrafikken i Danmark er faldet markant, og det vil flyselskaberne gøre noget ved. Priserne skal ned og danskerne skal tage indenrigsflyvningerne til sig som alternativ til bus og tog.  (Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø

Danmarks fem største provinslufthavne mistede alle passagerer på indenrigsruterne sidste år. Samlet er trafikken med fly mellem landsdelene reduceret med mere end 5 pct.

Det skriver Finans.

Nu vil flyselskaberne sænke priserne for at lokke kunderne tilbage på flyene, så man står bedre i konkurrencen med bl.a. de billige fjernbusser. Lavere billetpriser hjælpes på vej af reducerede takster i Københavns Lufthavn fra 1. april.

Samtidig skal en kampagne og synlighed i søgemaskinen Rejseplanen.dk skærpe opmærksomheden på flyvning som en del af den kollektive trafik.

»En stor del af de besparelser, vi opnår i Københavns Lufthavn, vil komme kunderne til gode i form af lavere priser. Vi planlægger en kampagne, hvor et stort antal billetter vil blive solgt særdeles billigt, så vi kan lokke flere kunder til,« siger Jesper Rungholm, adm. direktør i Danish Air Transport, DAT, til Finans.