Færre danske netsteder hacket

172 danske netsteder blev i maj hacket - det er det laveste antal i år.

Hver måned overtager hackere flere hundrede danske netadresser, men i maj er det hidtil laveste antal faldet i hackerhænder. Arkivfoto: Iris/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Maj blev årets mindst hackerplagede for de danske netadresser.

172 danske netsteder blev overtaget af hackere, som slap ind og typisk udskiftede sider med deres eget politiske og/eller religiøse budskaber, men det er 10 procent færre netsteder end i april og årets hidtil laveste, efter at marts satte rekord med 815 nedlagte netsteder.

Det viser tal fra IT-sikkerhedsorganisationen DK-CERT, der overvåger den danske del af Internet på baggrund af indrapporteringer hos Zone-H, som kortlægger overtagelser af netsteder verden over.

I januar blev omkring 550 danske netadresser overtaget, i februar omkring 475.

Som altid rammer mange hackerangreb såkaldte nethoteller, som huser mange forskellige netadresser på samme servere. Det skete også 23. maj, hvor 36 netsteder bukkede under på samme tid, da hackerne slap ind.

Ifølge DK-Hostmaster, som har ansvaret for at holde styr på registrerede, danske internetadresser, er der nu 1.325.300 registrerede adresser med .dk som »efternavn«. Det gør Danmark til et af de lande i verden, hvor der er flest registrerede netadresser pr. indbygger.