Færinger klar til europæiske IT-opkøb

En række af de største investorer på Færøerne er klar til at skrue op for deres satsning på IT-fronten, hvor de gennem deres danskbaserede IT-selskab Norriq A/S vil erobre det europæiske marked for forhandling af IT-programmer og servicer til specielt mindre og mellemstore virksomheder.

Det skriver dagbladet Børsen

På rekordtid har Norriq gennemført den første fase i selskabets tretrinsraket mod en børsnotering inden for tre-fem år og nået de budgetmål for både kundebase, omsætningsfremgang og indtjeningsgrad, som de færøske investorer har stillet som krav for den videre fremmarch.

Det betyder ikke, at første fase - den danske konsolidering - er overstået, men det betyder startskuddet til fase to. Så nu bliver opkøbskikkerten rettet mod det europæiske marked.

»På syv måneder har vi nået vores mål for første år, hvor vi har gennemført integrationen af en række opkøb tilfredsstillende, så nu er det naturligt, at vi retter blikket mod det europæiske marked, og det kommer til at ske gennem opkøb,« oplyser adm. direktør Bo Martinsen fra Norriq til Børsen.