Færdig i Mærsk efter 14 år som formand: Pram stopper

Efter 14 år som bestyrelsesformand i A.P. Møller-Mærsk stopper Michael Pram Rasmussen. Jim Hagemann Snabe er foreslået som efterfølger på posten.

Michael Pram Rasmussen stopper som bestyrelsesformand i Mærsk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Michael Pram Rasmussen stopper efter 14 år som bestyrelsesformand i A.P. Møller-Mærsk. Det fremgår af en meddelelse fra selskabet i forbindelse med fremlæggelse af årsrapport onsdag morgen.

»Siden 1999 har Michael Pram Rasmussen tjent A.P. Møller - Mærsk A/S som medlem af Bestyrelsen, de 14 af årene som vores formand. Jeg er meget taknemmelig for hans betydelige bidrag til og vedholdende engagement i Gruppen, gennem gode såvel som hårde tider. Michael har kontinuerligt fastholdt en transformation af virksomheden, med indgående forretningsforståelse og loyalitet mod vores navn,« udtaler Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, som sidder som næstformand i bestyrelsen.

Det bliver Jim Hagemann Snabe, der ifølge meddelelsen bliver Pram Rasmussens efterfølger som formand. Han forventes at tiltræde sin post umiddelbart efter den ordinære generalforsamling, som finder sted i slutningen af marts.

»Jeg ser frem til at byde Jim Hagemann Snabe velkommen, når han overtager den fakkel, der skal lede os ind i fremtiden,« lyder det fra Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla.

51-årige Jim Hagemann Snabe blev for nyligt udnævnt som tyske Siemens nye bestyrelsesformand og er dermed en af de højst placerede danskere i internationalt erhvervsliv. Han er tidligere topchef i den tyske it-virksomhed SAP og sidder i bestyrelserne for SAP, Allianz, B&O foruden A.P. Møller-Mærsk.

Video: Mærsk presset til historisk spring ind i ny tidsalder

Samtidig er Jim Hagemann Snabe bestyrelsesmedlem i fonden bag World Economic Forum, der hvert år afholder Davos-topmødet.

»At blive nomineret til ny formand for bestyrelsen er en stor ære for mig. A.P. Møller - Mærsk A/S er en overordentlig stærk virksomhed, med en imponerende historie og indflydelse på verdenshandlen og med stort potentiale i en verden af konstant forandring. Jeg ser frem til at samarbejde med bestyrelsen og ledelsesteamet i den omstilling, der ligger foran os, såvel som at sikre en fremtidig solid position for vores olie og olierelaterede forretninger,« udtaler Jim Hagemann Snabe.

Med store forandringer i  A.P. Møller - Mærsk vurderer 62-årige Michael Pram Rasmussen, at »tidspunktet for at træde tilbage fra formandsposten er velvalgt« både personligt og for virksomheden.

»I 2016 tog vi beslutningen om at ændre virksomhedens retning. Med en ny struktur gennemført og et nyt ledelsesteam på plads under Søren Skou, er vi klar til at implementere den nye strategi med fokus på at udvikle Transport & Logistics og under den næste generations ledelse forfølge mulighederne i vores industrier,« udtaler Michael Pram Rasmussen.