Færchfonden ny storaktionær i B&O

Jysk fond køber B&O-aktier for cirka 42 millioner kroner. (Opdateret kl. 17.34)

Læs mere
Fold sammen
Den Holstebro-baserede Færchfonden har købt 616.000 stk. B-aktier i Bang & Olufsen, hvilket svarer til 5,1 pct. af aktiekapitalen og 2,8 pct. af stemmerettighederne. Det oplyser Bang & Olufsen i en indsidermeddelelse.

"Bang & Olufsen er måske i modvind lige nu. Men vi har stor tiltro til, at virksomheden håndterer de aktuelle udfordringer og klarer sig på sigt. Derfor har fonden valgt at investere i Bang & Olufsen," siger Annemette Færch, der er formand for bestyrelsen i Færchfonden, til Ritzau.

Færchfonden har tillige til hensigt at deltage med en tilsvarende andel i den forestående aktieemission, som Bang & Olufsen annoncerede i forbindelse medoffentliggørelsen af halvårsregnskabet 15. januar 2009, oplyses det.

B&O's bestyrelsesformand, Jørgen Worning, siger til nyhedsbureauet Direkt, at Færchfonden betaler 68,50 kr. pr. aktie. Dermed betalte fonden 42,2 millioner kroner for aktierne.

Familiefonden har de senest år opbygget en større formue. Sidste år indkasserede fonden grundet en stor aktiepost i Færch Holding op mod en milliard kroner, efter at Skandinavisk Holding i februar solgte House of Prince til British American Tobacco.

RB-Børsen/Ritzau