Færch-enkes tidligere advokat grillet om fadæser

Tineke Færchs tidligere rådgiver fra det nu hedengangne advokatkontor Lind Cadovius havde svært ved at forklare, hvorfor der eksisterer to udgaver af købskontrakt mellem hende og datteren.

Lone Færch ankommer tirsdag d. 11 marts 2014 til retten i Helsingør. Lone Færch skal vidne i retssagen mellem Tineke Færch og hendes datter Merethe Færch.(Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Advokat Jess Thiersen, i dag partner hos Lett Advokater og tidligere rådgiver for den 83-årige tobaksenke Tineke Færch, havde det tydeligvis ikke godt i retten i Helsingør i går. Jess Thiersen skulle blandt andet forklare, hvorfor der eksisterer to forskellige ud-gaver af overdragelsesaftalen mellem Tineke Færch og hendes datter, Merethe Færch, vedrørende en handel i 2006 med Færch-aktier, der i dag er 273 millioner kroner værd.

Sagen om de to forskellige udgaver af kontrakten kan blive alvorlig for Merethe Færch og hendes mand, guldsmed Lance Henningsen. De to giftede sig nemlig i 2009 uden at etablere fuldstændigt særeje, sådan som det er statueret i den originale overdragelses-aftale mellem Tineke og Merethe Færch, at de skal.

I en pinagtig forklaring, der involverede forskellige sekretærer og deres scanning og pakning af dokumenter i chartekker nåede advokat Jess Thiersen frem til, at han ikke rigtigt kunne forklare, hvordan udgaven af købskontrakten uden det centrale punkt 3.2. var opstået. Punktet kræver, at Merethe Færch har fuldstændigt særeje som betingelse for at overtage sin mors Færch-aktier tilbage i 2006, men punktet var faldet ud af den udgave, som lå hos Merethe Færchs advokat hos Plesner.

Det var Tineke Færchs tidligere advokat, nu afdøde Preben Stuer Lauridsen, der opdagede fadæsen. Opdagelsen betød, at Merethe Færch og Lance Henningsen i huj og hast måtte omkalfatre deres skilsmissesæreje, hvor Lance Henningsen ved Merethe Færchs død ellers fik lov til at sidde i uskiftet bo, indtil parrets børn var voksne.

»Ingen af os kontrollerede alle punkterne i aftalen. Vi fandt først ud af, at der eksisterede to udgaver af kontrakten, da Preben Stuer Lauridsen opdagede det,« forklarede Lance Henningsen, som var ene om at repræsentere parret i retten, da Merethe Færch i fredags meldte sig syg.

I dag har parret fuldstændigt særeje og lever dermed op til betingelserne i købskontrakten med Tineke Færch:

»Vi skyndte os at rette ind med en ny ægtepagt, og i dag er det udelukkende vores to børn, der arver,« fortalte Lance Henningsen i retten.

Han fik dog en gave af sin hustru på 39 millioner kroner som kompensation. Men der er langt fra rettet op på sagen set fra Tineke Færchs lejr.

Hendes tidligere advokat Preben Stuer Lauritsen opsagde omgående overdragelsesaftalen, da han opdagede, at der cirkulerede to forskellige udgaver af aftalen. Tineke Færch bruger således direkte fadæsen med de to forskellige udgaver af kontrakten til at støtte sit krav om, at datteren betaler hende 275 millioner kroner tilbage, som er værdien af aktierne i Færch Holding i dag.

Også en anden sag gav grå hår i hovedet på Jess Thiersen. Berlingske omtalte tirsdag de to vidt forskellige breve, som han sendte til mor og datter vedrørende den forestående overdragelse af Færch-aktier. Jess Thiersen undskyldte sig med travlhed og med, at han regnede med, at mor og datter drøftede al brevveksling med hinanden.