Fængselsdømt erhvervsmand trækker sig fra milliardkoncern

Keld R. Demant, som i december blev idømt fire måneders betinget fængsel i sag om leverancer af jetbrændstof til russiske kampfly, forlader bestyrelsen i fynsk milliardkoncern.

I december blev Keld R. Demant idømt fire måneders betinget fængsel ved Retten i Odense. Nu trækker han sig fra bestyrelsen i fynsk milliardkoncern. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ved udgangen af januar vil Keld R. Demant ikke længere være næstformand i den milliardstore fødevarekoncern F. Uhrenholt.

Det meddeles fredag i en pressemeddelelse.

Kort før jul blev Keld R. Demant som administrerende direktør i Bunker Holding og bestyrelsesformand for Dan-Bunkering kendt skyldig i brud på EUs sanktioner mod Syrien.

Det fremgår, at det er den fængelsdømte direktørs egen beslutning at forlade Uhrenholt, som han har været næstformand for siden 2019.

»Jeg er taknemmelig for at have haft muligheden for i samarbejde med ejerne og ledelsen at styrke Uhrenholts forretningsmæssige udvikling. Jeg er naturligvis ked af at forlade bestyrelsen for en virksomhed, der har en lovende fremtid, men glæder mig samtidig over, at jeg nu i endnu højere grad, kan bruge kræfterne i Bunker Holding, der med ny strategi på vej og markante forandringer i industrien har brug for mit fulde fokus«, udtaler Keld R. Demant i pressemeddelelsen.

Nødvendig konsekvens

I december fandt Retten i Odense, at der for Bunker Holding og dets administrerende direktørs vedkommende var handlet uagtsomt i handler, der endte med at levere jetbrændstof til russiske kampfly i Syrien fra 2015 til 2017.

Dommen lød på 30 millioner kroner i bøde til Dan-Bunkering og fire millioner kroner i bøde til ejerselskabet Bunker Holding. Keld R. Demant blev selv idømt fire måneders betinget fængsel.

Det nævner dagens pressemeddelelse ikke noget om.

Ifølge pressemeddelelsen sker det dog for »at skabe ro om selskabets fremtidige ledelse«.

Det har været en »nødvendig konsekvens af den uro, der er opstået omkring hans rolle i Uhrenholt i kølvandet på de seneste ugers medieomtale«, lyder det.

Torsdag kunne ShippingWatch fortælle, at Keld R. Demants post i Uhrenholt var på vippen.

Jørgen Buhl Rasmussen, formand for Uhrenholt, oplyste i den forbindelse, at bestyrelsen drøftede, om Keld R. Demant kunne fortsætte som næstformand efter dommen i december.