Fælles front mod Google: Bing flirter med Wolfram Alpha

Rygter sætter Microsoft i forbindelse med den britiske søgemaskine Wolfram Alpha.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det blive åbenbart ikke en enkeltstående konkurrent, der kommer til at vippe Google af pinden.

Det tyder meget på, efter at de mest oplagte konkurrenter nu slår pjalterne sammen.

Rygter vil vide, at Microsoft og den britiske søgemaskine Wolfram Alpha har indgået et samarbejde. Aftalen kommer i kølvandet på, at også Yahoo tidligere på året indgik partnerskab med Microsoft Bing. Parterne ønsker dog ikke at kommentere aftalen.

I det aktuelle tilfælde kan aftalen betyde, at Bing kan bruge nogle af de intelligente, videnskabelige resultater, som Wolfram Alpha er kendt for at spytte ud. Hvis den altså forstår spørgsmålet.

Aftalen vil helt sikkert være en appelsin i Microsofts turban, når der skal vristes markedsandele fra Google. Men omvendt kan den britiske søgemaskine også få gavn af aftalen, da problemet siden opstarten har været, at mange brugere simpelthen ikke forstår den måde, som Wolfram Alpha præsenterer sine resultater på. Wolfram Alpha viser nemlig ikke resultaterne som en liste af links, som vi er vant til. I stedet forsøger søgemaskinen at give konkrete svar og sætte resultaterne i en sammenhæng.

Der er endnu ikke kommet nogle detaljer omkring de økonomiske forhold i aftalen.

Den tidligere aftale mellem Yahoo og Bing gik ud på, at Yahoo i fremtiden skal basere sine søgninger på Bing, og at parterne dele annonceindtægter.