Fælles fiberfront mod TDC på bordet

De danske elselskaber mødes om kort tid for at drøfte et tættere samarbejde om Internet, TV og telefoni.

De lysoptiske fibernet er i stand til at levere lynhurtige forbindelser til Internet, TV og telefoni. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Inden for kort tid vil de danske elselskaber beslutte sig for, om de skal gå sammen i en fælles front for udbredelse af lynhurtige fiberforbindelser til Internet, TV og telefoni i direkte kamp mod især TDC i stedet for at kæmpe hver for sig.

Ifølge Computerworld holder elselskabernes topledelser et samlet møde for at afgøre, hvor omfattende deres samarbejde skal være. De er dog ikke enige, for forretningsmodellerne er forskellige fra område til område.

150.000 har fiber i hjemmet

Elselskaberne har i nu flere år lagt lysoptiske fiberkabler i jorden parallelt med, at luftledninger til strøm graves ned. Fibernettet er lynhurtigt til at transportere data, og derfor vil elselskaberne sælge Internet, TV og telefoni gennem et og samme kabel.

I august havde 150.000 danske hjem et fiberabonnement mod 120.000 i januar, og selv om det langtfra er, hvad elselskabernes brancheforening Dansk Energi havde regnet med, er der alligevel glæde over, at kunderne nu endelig begynder at komme. Yderligere 30.000 kunder venter på at blive sluttet til.

Stærkere forhandlingsposition

Mange har undret sig over, hvorfor elselskaberne ikke arbejder tættere sammen for derigennem at stå stærkere over for især TDC, som via ejerskabet af det landsdækkende telefonnet har en solid position på det danske marked for bredbånd. Ved at stå sammen kan de navnlig over for leverandørerne af TV-signaler stå stærkere og dermed presse priserne, sådan som teleselskaberne TDC, Telenor og Telia er i stand til via deres nordiske organisationer.

Elselskaberne ønsker ikke selv at oplyse nærmere om deres forhandlinger eller et forestående møde.