Facebooks privatlivsprocedurer undersøges af FTC

Den amerikanske føderale handelskommission, FTC, har påbegyndt en efterforskning af Facebooks privatlivspolitik

Facebook er fortsat i modvind og er nu kommet i FTCs søgelys. Fold sammen
Læs mere
Foto: NICOLAS ASFOURI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dette sker som en direkte følge af Cambridge Analytica-skandalen, hvor data fra 50 mio. brugere blev misbrugt.

Det skriver Financial Times.

Tom Pahl, der er ledende direktør for FTC's afdeling for forbrugerbeskyttelse, siger, at handelskommissionen tager de seneste rapporter, der rejser en væsentlig bekymring om Facebooks privatlivspolitik, meget seriøst, og advarer samtidig mod, at kommissionen er dybt engagerede i at handle mod selskaber, som ikke lever op til sine privatlivspolitikker.

Efterforskningen kan resultere i bøder på op til 40.000 dollar (239.134 kr.) per overtrædelse per dag, hvis det viser sig, at selskabet har overtrådt en aftale, som Facebook underskrev med FTC i 2011, som kræver at Facebook klart melder ud til sine brugere, om hvordan deres data bliver delt med tredjeparter.

David Vladeck, der er tidligere chef for FTC, og som var den ansvarlige for aftalen med Facebook i 2011, sagde i sidste uge, at enhver forbruger, der har fået sin data misbrugt, kan blive talt som en individuel overtrædelse.

FTC's efterforskning er kun én ud af flere undersøgelser af Facebook, efter at det blev afsløret, at Cambridge Analytica havde høstet data fra 50 mio. brugere på Facebook i forbindelse med det amerikanske præsidentvalg.