Facebooks Mark Zuckerberg er blevet hacket godt og grundigt

Hackere overtog søndag Facebook-stifterens konti på en række sociale medier.

Selv om han er topchef for verdens største, sociale netværk, er Mark Zuckerberg nødt til at bekymre sig om sikkerheden på også sine andre konti på sociale medier. Arkivfoto: Stephen Lam, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHEN LAM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Manden bag verdens største, sociale netværk, Facebooks stifter Mark Zuckerberg, er blevet hacket.

Søndag blev den 32-årige Mark Zuckerbergs konti på Instagram, Twitter, LinkedIn og Pinterest overtaget af hackere, skriver britiske BBC. Hackergruppen Ourmine, som har flere end 40.000 følgere på Twitter, har taget ansvaret for angrebet og bad Mark Zuckerberg om at kontakte dem.

»Vi har fået adgang til din Twitter & Instagram & Pinterest, vi tester blot din sikkerhed. Kontakt os venligst,« lød beskeden til Facebook-chefen på hans egne konti.

117 millioner kodeord stjålet

Flere amerikanske medier har bragt skærmbilleder af de hackede konti med beskeder fra hackerne. De antyder selv, at et hackerangreb på LinkedIn - erhvervslivets svar på Facebook - tilbage i 2012 kan have gjort det nye angreb muligt. 18. maj kom det frem, at 117 millioner brugernavne og kodeord på LinkedIn dengang blev stjålet og siden solgt på Internet for omkring 15.000 kroner. Her kan Mark Zuckerbergs oplysninger have været iblandt.

I løbet af søndagen synes Mark Zuckerbergs forskellige konti igen at være i hans egne hænder, og flere af hackernes beskeder er blevet slettet.

Mark Zuckerberg bruger sjældent de hackede konti. Således har han ikke anvendt Twitter siden 2012, og på Instagram-kontoen ligger der blot 30 billeder. Zuckerbergs Facebook-konto var ikke berørt af hackerangrebet.