Facebook vil være mere personlig med video-reklamer

Facebook ser mod personaliserede video-reklamer som sit næste store vækstområde, med levende reklamer målrettet til den enkelte bruger, baseret på data om likes, venner og andre informationer hentet via det sociale netværk.

Facebook ser mod personaliserede video-reklamer som sit næste store vækstområde, med levende reklamer målrettet til den enkelte bruger, baseret på data om likes, venner og andre informationer hentet via det sociale netværk. Fold sammen
Læs mere
Foto: DADO RUVIC
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dermed vil Facebook udfordre både video-reklamer på traditionelle tv-medier, samt på video-siden Youtube, der henter en stor del af sin indtjening på video-reklamer, der vises inden videoer afspilles.

Det skriver Financial Times.

Facebook forudser, at tendensen til personalisering af reklamer vil føre til, at publikummet for video-reklamer bliver indsnævret mere og mere. Store brands som Coca-Cola eller BMW vil for eksempel kunne vise forskellige videoer til personer, der allerede har set en tidligere, bredere reklame. Med baggrund i Facebooks oplysninger om sine brugeres gøren og laden er siden vel-positioneret til at målrette reklamer mod selv meget små grupper af forbrugere.

- Du kan starte med en bred kampagne, der når en stor del af den amerikanske befolkning, såsom en Super Bowl-kampagne, og så kan du rykke ned til et smallere og smallere publikum, med mere personliggjorte budskaber, hvilket er mere raffineret, udtaler Fidji Simo, Facebooks produktchef, til Financial Times.

Analytikere spår, at video-reklamer kan øge Facebooks omsætning med 700-1000 mio. dollar i 2015.