Facebook vil på børsen for 558 milliarder kroner

Facebook er klar med en børsnotering, der vil være verdens 13.-største nogensinde.

Facebooks adm. direktør og grundlægger Mark Zuckerberg er langt om længe klar til at børsnotere sin virksomhed. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBERT GALBRAITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har været rygtet længe, men nu skulle den være god nok: Ifølge Wall Street Journal planlægger Facebook en børsnotering til den svimlende værdi af 558 milliarder kroner. Det vil være verdens 13.-største børsnotering nogensinde.

Ifølge kilder tæt på processen arbejder Facebook med en børsnotering i perioden mellem april og juni næste år. Facebook Inc., som selskabet i virkeligheden hedder, forventer at rejse 10 milliarder dollar på aktiemarkedet, hvilket vil fastlægge værdien for børsnoteringen på omkring 100 milliarder dollar eller 558 milliarder kroner.Børsnoteringen af Facebook har været længe undervejs og ses af mange i branchen som et skelsættende øjeblik for den nye bølge af dotcom-børsnoteringer. Selve noteringen vil dog finde sted på et tidspunkt, hvor verdensøkonomien næppe er i topform, og hvor der stilles spørgsmålstegn ved tidligere børsnoteringer af internetselskaber.

I begyndelsen af november blev tilbudssitet Groupon børsnoteret og solgte en meget lille del af aktierne for 4,5 milliarder kroner. Efter en kortvarig stigning er aktiekursen efterfølgende faldet over 42 procent og ligger nu knap en fjerdedel under noteringsprisen.

Linkedin, der blev noteret i maj, steg i de første par dage på aktiemarkedet, men er efterfølgende faldet med mere end 36 procent. Linkedins aktiekurs ligger dog stadig over noteringsprisen.Facebook-stifter Mark Zuckerberg har været tilbageholdende med oplysninger om planerne om en børsnotering. Ifølge Wall Street Journal overvejer de fleste selskaber en børsnotering, når deres omsætning når 558 millioner kroner. Facebook har til sammenligning en omsætning på 22,3 milliarder kroner.