Facebook vil hyre 1.200 nye ansatte

Det sociale netværk har brug for masser af nye hænder, fordi man går ind på en masse nye områder.

Sheryl Sandberg, som er ansvarlig for den daglige drift hos Facebook, bekræfter, at det sociale netværk har travlt med at ansætte flere folk. Arkivfoto: Jean-Christophe Bott, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der skal ansættes næsten 1.200 flere hos verdens største sociale netværk, Facebook, som følge af den stadig mere spredte forretning.

Dermed vil arbejdsstyrken blive udvidet med 14 procent, har nyhedsbureauet Reuters gjort op på baggrund ad stillingsopslag på Facebooks netsted.

Det er Facebooks mange opkøb og nye satsninger inden for f.eks. »virtual reality« - et slags 3D-lag oven på det virkelige syn - og flyvende droner samt flere datacentre, som trækker behovet for flere hænder. Alene det nyopkøbte Oculus Rift, som producerer virtual reality-briller, og som Facebook købte for to milliarder dollars sidste år, er på jagt efter 54 nye medarbejdere.

Sandberg: Vi er ambitiøse

Facebook har også kastet sig over det nye område for selvflyvende droner, der sammen med egne satellitter skal kunne levere internetforbindelse til fjerntliggende egne af verden. Her er der brug for specialister inden for flyvning, radiokommunikation og varmeteknik.

»Vort brugertal vokse, og vor forretning vokser, og vi ønsker at understøtte dette. Vi er et ambitiøst selskab, som ledes af en ambitiøs administrerende direktør,« siger Sheryl Sandberg, som har direktionsansvaret for den daglige drift af Facebook.

Facebook har efter eget udsagn nu 1,35 milliarder brugere og havde med udgangen af september 8.348 fuldtidsansatte. Til sammenligning har internetgiganten Google omkring 55.000 ansatte og softwaregiganten Microsoft omkring 127.000 - om end Microsoft er i gang med at skære 18.000 stillinger bort.

Svær omstilling til mobilverdenen

Facebook har i årevis kæmpet med en dårlig økonomi men har gennem de seneste navnlig halvandet år fået langt bedre fat på mobilmarkedet. Mobilbrugerne - både dem, der bruger telefoner, og dem, der bruger tavle-PCer - er nu de hyppigste brugere af Facebook, hvor den største brug tidligere fandt sted fra PCer. Denne omstilling til mobilverdenen har været svær for Facebook, fordi der er langt mindre plads på den mindre mobilskærm til at vise annoncer, som er hovedindtægtskilden for Facebook.

Facebooks hovedkontor i Menlo Park i Californien på den amerikanske vestkyst er i øjeblikket i færd med at blive udvidet med endnu en omkring 46.500 kvadratmeter stor bygning, hvor der skal være plads til 3.000 ansatte.

Facebook omsatte sidste år for omkring 30 milliarder dollars.