Facebook-venneanmodning sender din pc ned i sort hul

Det, der ligner en venneanmodning på Facebook, kan vise sig at være en ondsindet virus.

Facebook-venneanmodning sender din pc ned i sort hul Fold sammen
Læs mere
Foto: THIERRY ROGE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny virus forklædt som en venneanmodning på Facebook har den seneste tid hærget i tusindvis af mail-indbakker. Det skriver sikkerhedsvirksomheden Trend Micro i en pressemeddelelse.  

Når ofrene accepterer anmodningen, bliver de sendt ind på en virusinficeret hjemmeside, som bruger det berygtede hackerværktøj ’Black Hole’ til at stjæle oplysninger om offerets computer. 

Sådan præsenterer Facebook-virussen sig selv Sikkerhedsfirmaet Trend Micro har identificeret mere end 2.000 forskellige internetadresser fordelt over 374 domæner, der benyttes i forbindelse med angrebet. 

De inficerede websider har forsøgt at installere en variant af ZeuS-trojaneren på offerets pc - et program, som er designet til at stjæle oplysninger til kriminelle gøremål. 

Bagmændene misbruger ikke kun Facebooks popularitet, men sender også e-mails, som ligner beskeder fra LinkedIn og CareerBuilder.  

»Vi har klare klare beviser på, at alle disse angreb er kædet sammen. I flere tilfælde er det de samme internetadresser, der benyttes. Dette tyder på, at de samme bagmænd står bag flere af de pågældende angreb, hvis de da ikke står bag dem alle,« skriver Jon Oliver, direktør for softwarearkitektur hos Trend Micro.

Deltag i debatten på Version2.dk