Facebook udskyder børsnoteringen

Verdens formodentlig største børsnotering vil først ske i slutningen af 2012.

Facebooks planlagte børsnotering er nu udsat i et halvt års tid. Foto: Nicholas Kamm, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den meget omtalte børsnotering af verdens største sociale netværk, Facebook, bliver tidligst til noget om et år. Facebook havde ellers planlagt at blive børsnoteret i april 2012, hvilket ifølge nogle analytikere stod til at blive den største børsnotering i historien til en anslået værdi af 100 milliarder dollar. Men Facebook har fået kolde fødder og vil ifølge »folk, der er tæt på selskabet«, nu vente til slutningen af 2012, fordi teknologimarkederne er kølnet noget af på det seneste, skriver finansavisen Financial Times. Facebook selv vil ikke kommentere forlydenderne.

Trængsel i køen

Andre teknologiselskaber som spiludvikleren Zynga og Groupon, der sælger digitale rabatkuponer, har ligeledes udsat deres indtog på børsen, fordi der har været trængsel i børsnoteringskøen. Maj måned var således den travleste måned for børsnotering af teknologiselskaber siden 2000. Dertil kommer den store uro på aktiemarkederne med blandt andet Grækenland som en stor hovedpine.

Zuckerberg: Vi har penge nok

Ifølge Financial Times er det dog ikke den svagelige økonomi, som skræmmer Facebook-stifter og -topchef Mark Zuckerberg. Han mener, at selskabet lige nu er velpolstret og derfor bør have fokus på produktudvikling - også i lyset af, at konkurrenten Google for nylig lancerede sin Facebook-konkurrent, Google , som anses for at være den første alvorlige modspiller til Facebook. Facebook offentliggør ikke selv sit regnskab, men kilder fortæller nyhedsbureauet Reuters, at Facebook fordoblede sin omsætning til 1,6 milliarder dollars i første halvår af 2011. Pengene kommer fra annoncer, som vises for de mange brugere af netstedet.

INFOshop: Se her før du investerer i medicoaktier