Facebook udskyder børsnotering

Facebook skal bruge mere tid til at vokse i fred og udskyder derfor den planlagte børsnotering til 2012, skriver Bloomberg.

Foto: Leon Neal
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bloomberg citerer tre forskellige kilder tæt på sagen, der slå fast, at Facebook-stifter Mark Zuckerberg, 26, ikke som ventet planlægger at indløse den store gevinst i 2011.

Den nye tidsplan skal give den unge stifter, CEO og hovedaktionær mulighed for at vokse virksomheden yderligere og samtidig tilegne sig den tilstrækkelig med erfaring til at drive et selskab på børsen med alt hvad det indebærer af kvartalsregnskaber og informationskrav.

Læs også:
New York'er: Jeg ejer 84 procent af Facebook


Verdens største sociale netværk har lige passeret 500 millioner brugere, men har endnu ikke for alvor formået at forløse potentialet på bundlinjen. Alligevel har SharesPost værdisat tjenesten til 24,9 mia. dollar.

Selv ønsker Mark Zuckerberg ikke at bidrage til spekulationerne om, hvornår Facebook bliver sendt på børsen. I et TV-interview i sidste måned udtalte han, at det vil ske ”når det giver mening”, uden at kommentere det nærmere.

Læs også: Firmaer usikre på Facebook

Og ifølge analytiker Ray Valdes, Gartner Inc., vil det give god mening at vente lidt.

”Hvis de har andre kilder til kapital, vil virksomheden formentlig have bedre af at udskyde en børsnotering, indtil Zuckerberg har mere erfaring under bæltet,” siger han til Bloomberg.

Da er da også masser af udfordringer at tage fat på for Zuckerberg. Facebook bliver i øjeblikket presset af mikro-blogging-tjenesten Twitter, der især i USA vinder markedsandele. Samtidig står Facebook over for strammere krav om, hvordan man håndtere brugernes personlige data, ligesom det sociale netværk er under juridisk beskydning fra forskellige sider.