Facebook udfordret af udgifter

Kvartalsregnskabet viser voldsomt stigende udgifter og faldende indtægter i Facebook, der står over for en meget omtalt børsnotering.

Smartphones bliver en af Facebooks største udfordringer, da reklamemarkedet i er så modent, som det er på computere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Lindgren
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver svært for Mark Zuckerberg at trykke "Like" til det seneste kvartaltsregnskab fra det sociale netværk Facebook, som han selv har banket op og stadig kontrollerer.

Indtjeninger falder med seks procent i forhold til kvartalsregnskabet fra december, der dog historisk står stærkt. Det skriver Wall Street Journal. Siden starten af 2010 er indtjeningen ellers kun gået op, men nu sortner det altså lidt for Zuckerbergs selskab.Netop Facebooks evne til at tjene penge har været et omdiskuteret punkt i forbindelse med den forestående børsnotering. Firmaet ventes at få en børsværdi på over 100 milliarder dollar, og med den pris skal man også kunne levere en gullerod til investorerne.

Det kan vise sig at blive vanskelligt.

Vigende profit

Facebook har haft en enorm vækst i antallet af brugere, der er steget fra 680 mio. sidste år til 901 mio. i år. Det svarer til en stigning på 33 pct.

Desværre for det sociale netværk er udgifterne steget væsentligt hurtigere end brugertilvæksten. Det er især patentkrige, udgifter til ingenører og serverparker, der har gjort, at Facebooks udgifter er blevet fordoblet på et år.De stigende udgifter kan meget vel blive Facebooks akilleshæl, for overskudet er - på trods af stigende indtjening - faldet med 12 pct. i forhold til sidste år.

Og i det store billede er historien den samme. Indtjeningen er steget, men overskudet har ligget helt stille eller - som i det seneste kvartalsregnskab - faldet.