Facebook-tvillinger taber erstatningssag

En dommer i USA har nu afgjort, at Winklvoos-brødrene ikke har en sag mod Facebook-stifteren Mark Zuckerberg. De to tvillinger hævder, at han stjal ideen om Facebook fra dem.

Foto: STEPHEN LAM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den årelange kamp mellem Facebook-stifter Mark Zuckerberg og tvillingerne Cameron og Tyler Winklevoss er langt om længe ovre. De to brødre hævder, at Mark Zuckerberg stjal ideen fra dem - en historie, der har dannet grundlaget for filmen "The Social Network".

Men en føderal dommer har nu afgjort, at det forlig parterne indgik i 2008 står fast og ikke kan tages op på ny. Den gang fik tvillingerne 65 millioner dollars, svarende til 336 millioner kroner.De to tvillinger og en tredje klassekammerat fra Harvard lagde sag an mod Facebook og Mark Zuckerberg i 2004.

De anklagede Zuckerberg for at have stjålet ideen om det sociale netværk fra dem. Facebook sendte promte en mod-sagsøgning afsted mod trioen og deres ConnectU-netværk med en anklage om, at de havde hacket ind i Facebook og stjålet data.Sagen kørte ved domstolene og i pressen i årevis indtil forliget i 2008, hvor de fik penge og aktier for en værdi af 336 mio. kroner.

Men trioen har efterfølgende forsøgt at få omgjort forliget, fordi de hævder, at Facebook har snydt dem i forbindelse med værdifastsættelsen af aktierne. Men den kamp er der altså sat punktum for nu.