Facebook-tvillinger åbner Bitcoin-børs

Winklevoss-tvillingerne, der var med til at starte Facebook, håber at gøre bitcoin mere mainstream med en reguleret bitcoin-børs.

Cameron og Tyler Winklevoss, der blev kendte for at rage uklar med Facebook-stifteren Mark Zuckerberg omkring rettighederne til idéen bag det populære sociale medie, har besluttet at åbne en amerikansk bitcoin-børs ved navn Gemini Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCAS JACKSON

Tilliden til kryptovalutaen bitcoin har lidt et alvorligt knæk, siden kursen på den digitale møntfod er raslet ned i det nye år.

Et nyt initiativ skal dog forsøge at puste liv til bitcoin igen og gøre det mere tilgængeligt for masserne.

Cameron og Tyler Winklevoss, der blev kendte for at rage uklar med Facebook-stifteren Mark Zuckerberg omkring rettighederne til idéen bag det populære sociale medie, har besluttet at åbne en amerikansk bitcoin-børs ved navn Gemini, skriver Version2.

Mens bitcoin normalt er kendt for ikke at ville underlægge sig regulering, så tager Winklevoss-brødrene et skridt hen mod et mere reguleret bitcoin-marked. Det skriver New York Times.

Brødrene satser ifølge avisen på, at kurserne på bitcoin vil stige igen, hvis kryptovalutaen begynder at følge nogle af de samme spilleregler som den etablerede finansielle verden.

Udover børsen er brødrene også ved at lancere en bitcoin-baseret investeringsfond, som de i øjeblikket afventer godkendelse til at oprette.

Tidligere i 2014 var de begge to involveret i en større bitcoin-skandale, da chefen i et af de bitcoinfirmaer, de havde opkøbt, blev dømt for hvidvaskning af penge.

Deltag i debatten på Version2