Facebook skød over forventninger - men aktien faldt

Det sociale netværk Facebook kunne fremlægge et bedre resultat af tredje kvartal end ventet. Men aktien faldt markant, efter at oplysninger om kraftigt øgede omkostninger i 2015 ramte markedet.

Foto: EMMANUEL DUNAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Koncernen rapporterede efter amerikansk børstid et justeret resultat per aktie på 0,43 dollar. Analytikernes forventninger var et resultat på 0,40 dollar per aktie ifølge Bloomberg News.

Omsætningen løb op i 3,2 mia. dollar mod den ventede omsætning på 3,1 mia. dollar ifølge Bloombergs prognose-undersøgelse.

Antallet af månedlige aktive brugere var 1,35 mia., hvilket var som analytikerne havde ventet. Antallet af daglige brugere steg dog mere end ventet, idet der var 864 mio. nye brugere i september sammenlignet med forventningerne på 851 mio.

De vigtige reklameindtægter steg 64 pct. i kvartalet, sammenlignet med samme periode sidste år til i alt 2,96 mia. dollar. Af disse stod mobilannoncer for 66 pct., hvilket var som ventet.

Facebook-aktien faldt dog 8,2 pct. i eftermarkedet, efter en telefonkonference i forlængelse af regnskabsaflæggelsen afslørede selskabets planer om at øge udgifterne næste år. Selskabets finansdirektør, David Wehner, oplyste, at Facebooks omkostninger i 2015 vil stige mellem 55 og 75 pct. i forhold til indeværende år.