Facebook sagsøger sexet søsterside

Facebook tænder ikke på kopier, og nu har Zuckerberg og Co. lagt sag an mod en fræk navnebror.

Facebook har lagt sag an mod en side, der ligner Mark Zuckerbergs værk til forveksling.Tvillingen er bare væsentlig mere sexet. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Facebook har tidligere sagsøgt hjemmesider som Teachbook og den humoristiske Lamebook, fordi de mener, at siderne overtræder ophavsretten. Nu har en meget større side kastet sin kærlighed på Facebooks navn.

Læs også: Dyrt slagsmål om Facebook lægges i graven

Virksomheden FriendFinder Networks har ifølge The Guardian lanceret en hjemmeside for voksne, der hedder FacebookOfSex.com, og det tænder Facebook bestemt ikke på.

Zuckerberg og Co. kræver derfor det sexede søstersite nedlagt og en klækkelig erstatning for misbrug af navnet.

Den sexede side af sociale netværk

Ifølge Facebooks søgsmål indeholder FacebookOfSex mange af de samme funktioner som Facebook. Det gælder blandt andet profilbilleder, muligheden for at lægge billeder op og dele kontaktinformation og live-chat.

Læs også: Vi dropper opdateringerne på Facebook

Den store forskel er, at hvor Facebook forbyder brugerne at lægge billeder op, der viser for meget hud, gør den sexede søster lige det modsatte.

- Vi opfordrer brugerne til at udnytte den sexede side af nutidens sociale netværks-fænomen, skriver FacebookOfSex.

Sider med stavefejl skal slettes

Facebook beder i søgsmålet om at få en række domæner annulleret inklusiv internationale varianter og versioner med stavefejl som facebookofsex.co.uk, facebooksex.de, facebokofsex.us, fbookofsex.com, facebookfosex.com, facebookofsexysingles.com, facebook-of-sex.com og mange andre.

Selskabet beder samtidig om 100.000 dollar som erstatning for hvert af domænerne.

Søgsmålet indeholder en del billeder af letpåklædte kvinder, men der er ingen fare på færde, for Facebook-medarbejdere har omhyggeligt pixeleret udsatte steder og sat sorte blokke for brugernes ansigter.