Facebook runder en milliard daglige brugere på mobilen

Facebooks regnskab viser fremgang på både top- og bundlinje. Overskuddet endte på 2,4 milliarder dollar.

Foto: KAREN BLEIER

San Francisco. Det går ganske godt for firmaet bag det sociale medie Facebook.

Det kan man konstatere, hvis man læser selskabets regnskab for tredje kvartal.

Regnskabet viser en stigende omsætning og et større overskud end tidligere. Resultaterne er også bedre, end hvad analytikere på forhånd havde ventet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

I løbet af kvartalet har Facebook krydset en symbolsk grænse. For første gang i selskabets historie er der nu over en milliard brugere, der hver dag klikker sig på det sociale medie med deres mobiltelefon eller tablet. Det skriver Business Insider.

I alt har Facebook nu 1,79 milliarder brugere, der er aktive mindst én gang om måneden.

I løbet af de tre måneder, som regnskabet omfatter, fik Facebook et overskud på 2,4 milliarder dollar. Resultatet kom i hus via en samlet omsætning på godt syv milliarder dollar i perioden. Det svarer til en stigning på over 50 procent i forhold til året før. Overskuddet svarer til en vækst på hele 166 procent.

Facebook tjener primært penge på de reklamer, der dukker op, når brugerne klikker sig rundt på siden. Og det kan ses i den pæne omsætning, at det er lykkedes selskabet at tiltrække nye annoncører.

Samtidig bliver Facebook stadig mere populær at bruge på mobiltelefonen, og det er netop fra annoncer på smartphones og tablets, at annoncekronerne tikker ind. Den del af forretningen står nu for 84 procent af Facebooks reklameindtægter ifølge Reuters.

Facebook ejer blandt andet også Instagram, hvor man kan dele billeder, besked-applikationerne WhatsApp og Messenger samt virtual reality-firmaet Oculus VR.