Facebook på talentopkøb

Techgiganterne går ofte på jagt efter nye talenter ved at opkøbe IT-iværksætter-virksomheder. Facebook har netop opsnappet britiske Monoidics, ligesom Yahoo ligeledes har været på talentopkøb.

Foto: DADO RUVIC. Det sociale netværk Facebook har været på opkøb i London og købt iværksættervirksomheden Monoidics. Dermed styrkes selskabets team i London og indsatsen på mobile platforme, lyder det fra Facebook. Arkivfoto: Dado Ruvic / Reuters / Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Det sociale netværk Facebook har valgt at styrke holdet af medarbejdere i selskabets London-kontor i et opkøb af dele af techiværksætter-virksomheden Monoidics.

Den britiske virksomhed arbejder med udvikling af såkaldt »code verification software«, der anvendes til at teste, om anden software fungerer korrekt.

En del af holdet bag Monoidics, der blev stiftet i 2009 og har base i Londons techiværksættermiljø »Silicon Roundabout«, rykker ind i Facebooks London-kontor, når handlen er afsluttet. Ingen af partnerne oplyser prisen på aftalen, skriver The Guardian.

Aftalen går på opkøb af visse aktiver i selskabet, oplyser en af Facebooks ledende softwareudviklere i London, Philip Su, på Facebook. Han beskriver selskabet som ledende pionerer inden for feltet af software til kodebekræftelse - eller test af andre softwares funktioner. Men samtidig lægger han vægt på, at Facebook med handlen har fået forstærkninger til selskabets London-kontor.

»Opkøbet repræsenterer vores investeringer i kvalitet i vores mobile platform og i vores medarbejdere, idet dele af virksomhedens dygtige team slutter sig til Facebooks London-kontor, når handlen er afsluttet (der afventer visse betingelser i handlen). Vi har altid fokuserer på at hyre dygtige udviklere - og med dette opkøb har vi fundet mange. Deres iværksætterånd og ønske om at gøre en forskel gør dem til en stor styrke for Facebook,« skriver Philip Su.

Der er da også udbredt, at de store techselskaber vælger at opkøbe iværksætter-virksomheder ikke alene på grund af de produkter, de har på hylderne, men også fordi de dermed kan få fingre i eftertragtede medarbejdere. 

Yahoo i nyt opkøb

Generelt er der for tiden blevet sat skub i opkøbene blandt de nyere firmaer på techfeltet. Særligt internetselskabet Yahoo har ledt den tendens den seneste tid med en lang række opkøb.

Yahoo har da også endnu engang været ude med indkøbsposen, og ifølge nyhedssitet Venturebeat har selskabet netop opkøbt iværksætter-virksomhed nummer 19, siden topchefen Marissa Mayer satte sig i direktørstolen for omkring et års tid siden.

Denne gang er det den kinesiske virksomhed Ztelic, der laver analyse af data fra sociale sites på nettet. The Wall Street Journal har da netop også betegnet handlen som et talentopkøb, der medvirker, at den kinesiske iværksætter-virksomheds otte medarbejdere rykker ind i Yahoos research og udviklingsafdeling i Beijing.