Facebook misbrugt af spammere

Facebook har lukket et nyt hul som blev misbrugt af spammere til at sprede beskeder gennem det sociale netværk.

"I Hate the Youth Olympic Games (YOG) Organising Committee" posted on the internet in Facebook is seen in Singapore on August 25, 2010. A Singaporean man who bashed the ruling party on Facebook and urge people to "burn" a cabinet minister has been arrested on charges of inciting violence, police said August 25, 2010. A press statement sent to AFP said the police arrested a "man in his late 20s", "in connection with investigations into offences related to incitement of violence." AFP PHOTO/ROSLAN RAHMAN Fold sammen
Læs mere
Foto: ROSLAN RAHMAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu har Facebook lukket et sikkerhedshul i systemet som spammere har misbrugt til at sende et stort antal reklame-beskeder ud i starten af denne uge. Bare et enkelt klik på en af de applikationer der udnyttede hullet var nok til at sprede spam-beskeder til alle sine venner på Facebook.

De pågældende reklame-beskeder lokkede blandt andet med en konkurrence hos Walmart og modtagerne blev opfordret til at klikke på et link til et spørgeskema. Men så snart man klikkede på linket blev den samme besked altså automatisk sendt til alle vennerne. Facebook har nu fjernet de pågældende applikationer og lukket cross-site-request-hullet. Det anbefales samtidig at brugerne generelt bør være forsigtige med at klikke på mistænkelige links, også selvom de kommer fra vennerne. All Facebook mener ligefrem at der er tale om et af de mest alvorlige huller i Facebook platformen nogensinde. Det er kun få dage siden, Facebook måtte lukke et lignende hul i sin foto-upload-funktion, som gjorde det muligt at poste billeder til folks profiler uden deres godkendelse.