Facebook løfter sløret for tjeneste til det arbejdende folk

Facebooks nye arbejdstjeneste, "Facebook at Work", er ved at blive udrullet, og betaversionen tilbydes indledningsvist til kunder på prøvestadie

Facebooks nye arbejdstjeneste, "Facebook at Work", er ved at blive udrullet, og betaversionen tilbydes indledningsvist til kunder på prøvestadie Fold sammen
Læs mere
Foto: KAREN BLEIER

Prøveperioden skal påvise, hvorvidt tjenesten reelt kan gøre medarbejdere mere produktive.

Det skriver Financial Times.

- Facebook fylder mere og mere i vores arbejdsdag. Vi har diskuteret konceptet i flere år, og nu kommer vi altså med det første eksterne produkt, siger den danske softwareudvikler Lars Rasmussen, der leder softwareholdet bag den nye Facebook-applikation, til avisen.

Facebooks arbejdstjeneste blev onsdag lanceret som både hjemmeside og app og skal fungere som en intern kommunikationsplatform, der holder professionel information og data adskilt fra personlige feriebilleder og statusopdateringer, der hører det klassiske Facebook-site til.

De indledende parter, der tager del i prøvefasen, har været bekymrede for sikkerhedsniveauet omkring "Facebook at Work". Betaversionen skal således bevise over for parterne, at fortrolige oplysninger er sikre på arbejdssitet.

- Et helt essentielt aspekt er, at når en medarbejder deler noget på "Facebook at Work", tilhører det arbejdspladsen, hvorimod det på det personlige Facebook tilhører skribenten, siger Lars Rasmussen til Financial Times og forsikrer, at sikkerhedsniveauet på det nye site er "verdensklasse".