Facebook køber app for 5,6 milliarder kr.

Det sociale netværk Facebook har brugt én milliard dollar på at erhverve sig billedtjenesten Instagram.

Facebook har købt fototjenesten Istagram, der får lov til at fortsætte sit eget liv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rolf Vennenbernd
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I oktober 2010 lancerede to Stanford-studerende app'en Instagram. I dag kan de kalde sig milliardærer. Den populære billedtjeneste er nemlig blevet solgt til netværks-giganten Facebook for én milliard dollar, eller hvad der svarer til 5,6 milliarder kroner.


Instagram har 20 ansatte og ingen indtjening. Overhovedet. Det har dog ikke afholdt Mark Zuckerberg og Co. fra at foretage den største handel i Facebooks historie.

"Dette er en milepæl for Facebook, for det er første gang, at vi har opkøbt en tjeneste, der har så mange brugere. Vi har ikke planer om at lave mange flere opkøb i den klasse, hvis nogen overhovedet," lyder det fra Facebook-stifteren, Mark Zuckerberg.

Instagram overlever

Indtil videre har Facebooks opkøbsstrategi fokuseret på at skaffe kompetencer til moderselskabet, og flere af de selskaber, som det sociale netværk tidligere har opkøbt, er blevet helt opslugt eller simpelthen lukket ned. Det kommer dog ikke til at ske med Instagram."Vi vil fortsætte med at bygge på Instagrams styrker i stedet for at integrere alt ind i Facebook. Derfor skal vi stadig lade Instagram vokse som en selvstændig tjeneste," forklarer Mark Zuckerberg.

Betalingen for Instagram kommer til at ske i kontanter og Facebook-aktier.