Facebook i smædekampagne mod Google

Facebook hyrede PR-firmaet Burson-Marsteller til sprede rygter om en Google-tjeneste.

Facebook hyrede Burson-Marsteller til sprede rygter om en Google-tjeneste. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Google og Facebook kæmper i forvejen hårdt om levere de bedste sociale løsninger til brugerne, men Facebook er nu gået et skridt videre i kampen mod søgegiganten.

The Daily Beast kan således fortælle, at Facebook står bag en smædekampagne mod en Google-tjeneste kaldet Social Circle.

Det sociale netværk havde i al hemmelighed hyret PR-firmaet Burson-Marsteller til at sprede negative historier om tjenesten, som har til formål at integrere Googles Gmail med brugernes sociale netværk.

Det hele endte dog som en boomerang, da de journalister og bloggere, som Burson-Marsteller kontaktede, ikke mente, at historien holdt vand. De begyndte i stedet at spørge til, hvem der havde bestilt PR-firmaet til at sprede historien.

En talsmand for Facebook begrunder over for the Daily Beast de ufine metoder med, at Googles tjeneste ifølge Facebook går for langt i forhold til brugernes privatliv.

Derudover er Facebook utilfredse med, at Google importerer Facebooks data ind i Googles egen tjeneste og mener desuden, at dette er et brud på Facebooks regler.

Google har endnu ikke villet forholde sig til Facebooks anklager, men sagen er blot det seneste sammenstød mellem de to giganter, som i stigende grad kæmper om herredømmet over brugernes sociale forbindelser.