Facebook hyrer chef for privatlivet

Verdens mest populære sociale netværk ansætter ny direktør, der skal tage sig af privatlivsspørgsmål

Foto: Tan Shung Sin
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Facebook har længe høstet heftig kritik for ikke at værne om privatlivets fred og strømmen af personoplysninger, som de mere end 750 millioner Facebook-brugere deler med hinanden på kryds og tværs.

Men nu lader det til, at det voldsomt populære sociale netværksite forsøger at komme klagerne i møde, for Facebook har netop ansat en ny chef med ansvar for privatlivet. Erid Ega, der kommer fra en stilling som jurist med speciale i datatrafik og privatliv i advokatfirmaet Covington & Burling, bliver en del af Facebook fra midten af oktober, lyder det.

Hun har "omfattende erfaring", når det kommer til lovgivning og regulering på området for datasikkerhed, spam, spyware, identitetstyveri og andre forbrugerspørgsmål, hedder det.

Samtidig opruster Facebook flere andre steder på mandskabsfronten. Firmaet ansætter blandt andre Louisa Terrell, der har tjent som særlig juridisk rådgiver for præsident Obama. Fra kontoret i Washington skal hun nu være direktør for det område, der har med lovapparatet og pressehåndtering at gøre.

Firmaet, der har base i Californien, ansætter også Erika Mann, der har været medlem af EU-Parlamentet, til at være chef for et nyoprettet Bruxelles-kontor. Tyskeren Mann skal være Facebooks talsmand i forhold til EU-institutionerne i byen, lyder det.

/ritzau/AFP