Facebook hædrer dansk kampagne

Danske World Animal Protection søsatte i efteråret en fundraising-kampagne på verdens største sociale medie, Facebook. Det gik så godt, at Facebook har udnævnt det til den første danske »success story« blandt NGOer.

Foto: KAREN BLEIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er sociale medier som Facebook, Twitter og Instagram bare sjov og spas, eller kan man rent faktisk få noget ud af satsningen i forretningsmæssigt øjemed?

Det er en løbende diskussion, og det gælder i særdeleshed blandt NGOer, hvor spørgsmålet om resultater på bundlinjen af indsatsen på sociale medier er en tilbagevendende diskussion.

Spørger man den danske NGO World Animal Protection, der kørte en kampagne på Facebook i slutningen af 2014, er svaret et klokkeklart ja til, at det kan betale sig.

Her lykkedes det at konvertere »fans« til faste bidragsydere med så stor effekt, at Facebook i sidste uge publicerede casen som den første danske success story.

Det betyder kort fortalt, at Facebook har set på kampagen og resultaterne af den, og derefter fremhæver den som inspiration for kommercielle Facebook-brugere verden over. Af beskrivelsen fremgår det blandt andet, at kampagnen opnåede en konverteringsrate på 27 procent.

World Animal Protection fik hjælp af bureauet Advice, der gennem analyser af kampagnens resultater på Facebook løbende optimerede indhold, målgruppe og budskaber samt opbyggede en annonceringsstruktur.

Det gik så godt, at World Animal Protection midtvejs i kampagnen valgte at flytte hele mediebudgettet til Facebook-indsatsen. Fundraisingchef for World Animal Protection Allan Laursen forklarer her hvorfor.

»Facebook viste sig at blive vores primære trafikkanal. Det er et fantastisk annonceringsværktøj, der både giver mulighed for at udnytte vores eksisterende støtter som ambassadører og skabe yderligere volumen igennem en bredere målrettet annoncering,« siger han.

»Vi valgte midtvejs i kampagnen at reallokere vores annoncebudget til Facebook, da andre kanaler ikke kunne konkurrere på hverken volumen eller cost per conversion,« fortsætter han.

Kampagnen blev rullet ud i display-bannere, på Facebook og via aktivering af kendisser og hundeelskere på sociale medier.

Kampagnens omdrejningspunkt var at sætte fokus på de tusinder af herreløse hunde, der bliver dræbt i Europa årligt.

World Animal Protection og Advice skabte underskriftindsamlingen »Stop hundedrab i Europa«, der opfordrede danske europaparlamentarikere til at arbejde for en fælles europæisk lovgivning, der forbyder mishandling og drab på vores firbenede venner.

Billeder af hunde sammen med budskaber som: »Skydes ned bagfra?« og »Fodres med kød fuld af glasskår?« fik over 55.000 danskere til at skrive under. 34.000 af disse blev konverteret fra Facebook.