Facebook: Farvel til log-in

Det sociale netværkssite vil nu bruge det såkaldte Open-ID, der kan gøre livet nemmere for alverdens netbrugere. Men teknologien er ikke uden problemer.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en lille nyhed med store perspektiver - i hvert fald hvis man hører til de netbrugere, der er trætte af at skulle huske koder og login-oplysninger til alverdens sites på nettet. Det sociale netværkssite Facebook har nemlig nu offentliggjort, at de nu understøtter den såkaldte OpenID-standard, der gør det muligt kun at skulle logge ind et sted.

Indtil videre er OpenID et nærmest ukendt fænomen på nettet, men Google og en række andre webtjenester presser på for at få standarden udbredt. OpenID vil i praksis gøre det muligt for en bruger at være logget ind alle steder, når først man er logget ind et sted. Tjekker man således sin Gmail, vil man også være logget ind på Facebook, ligesom man kan bruge sin Gmail til at OpenID en Facebook-konto.

OpenID er endnu kun på et meget tidligt stade af sin udvikling, men hvis det lykkes at gøre teknologien til standard, kan nettets brugere se frem til at nedbringe antallet af kodeord og loginoplysninger, som man skal huske betragteligt. En række store virksomheder bakker op om OpenID - herunder Microsoft, BBC, Myspace og mange andre.

Der har tidligere været en del kritik af OpenID-projektet, fordi det gøre det nemmere for hackere og phishere at få adgang til til en brugers oplysninger rundt omkring på nettet.