Facebook får kvinde i bestyrelsen

Marc Zuckerbergs højre hånd valgt ind i den ellers kvindefrie bestyrelse.

Sheryl Sandberg træder nu ind i Facebooks bestyrelse efter fire år i selskabet, som hun var med til at børsnoteret. Foto: Eduardo Muñoz, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Facebook har udnævnt den første kvinde sin til syv mand store bestyrelse.

Det er den 42-årige Sheryl Sandberg, som til daglig står for den daglige drift af Facebook, og som spillede en central rolle i den omstridte børsnotering af Facebook 18. maj. Hun har været hos Facebook siden 2008. Før da var hun hos internetgiganten Google.

Udnævnelsen ses som et forsøg på at give Facebook et mere modent ry. Det sociale netværk, som hævder at have omkring 845 millioner brugere, har været tegnet af den 28-årige stifter Mark Zuckerberg, som opfandt Facebook i sin Harvard-tid i 2004.

Kvindeprotester

I Facebooks bestyrelse sidder også Netscape-stifter og investor Marc Andreessen, Washington Posts bestyrelsesformand Donald E. Graham og filmudlejningstjenesten Netflix' topchef, Reed Hastings.

Mens Sheryl Sandberg var hos Google, stod hun for opbygningen af annoncedelen af Googles søgetjeneste. Den er i dag blevet en væsentlig pille i Googles forretning.

I april holdt kvindebevægelsen UltraViolet en protestdemonstration uden for Facebooks kontor i New York over, at der ikke var en eneste kvinde i bestyrelsen. Også de californiske læreres pensionskasse, som ejer en portion aktier i Facebook, har tidligere kritiseret fraværet af kvinder i bestyrelseslokalet.