Facebook: Chefen kigger med - og fyrer løs

IT- og ledereksperter har allerede advaret kraftigt om brugen af Facebook i arbejdstiden. Her er fem eksempler på, hvordan folk er blevet fyret på grund af Facebook.

Foto: Shah Marai
2. En gruppe-fyring
En hel gruppe ansatte hos det Canadisk-baserede firma Farm Boy blev for to år siden fyret efter kritiske kommentarer om deres arbejdsplads via en oprettet gruppe på Facebook. Gruppen havde 186 medlemmer og var beskrevet som et sted for nuværende og tidligere medarbejdere hos Farmboy. Her kunne de dele oplevelser, debattere emner og endda udtrykke deres holdning frit, som det er garanteret under det canadiske charter om rettigheder og frihed. Facebook er også hjemsted for to andre grupper relateret til firmaet, og alle tre grupper benytter sig af firmalogoet. Alle steder bruger gruppemedlemmerne deres fulde navne. En af dem, Devon Bourgeois, blev en fredag kaldt ind på chefens kontor, hvor han blev fremvist adskillige kopier af kommentarer, som han havde skrevet på Facebook.

”Jeg blev i særdeleshed konfronteret og fyret for en tilståelse af tyveri, som jeg havde skrevet under en hypotetisk debattråd. Min kommentar blev taget bogstaveligt og som en tilståelse, hvilket den aldrig var ment som,” har han sagt til canadiske medier. Devon Bourgeois har betegnet sig selv som en stabil medarbejder, der stod foran en forfremmelse til jobbet som supervisor.

En anden medarbejder James Wood har fortalt, at han blev fyret for at have deltaget i aktiviteterne på hjemmesiden. Begge har offentligt undret sig over, at firmaet har brugt private oplysninger til at fyre dem.