Facebook: Chefen kigger med - og fyrer løs

IT- og ledereksperter har allerede advaret kraftigt om brugen af Facebook i arbejdstiden. Her er fem eksempler på, hvordan folk er blevet fyret på grund af Facebook.

Foto: Sisse Stroyer.
Læs mere
Fold sammen
En statusopdatering, der fortæller omverdenen, at du har grove tømmermænd, mens du har meldt dig syg til din arbejdsgiver. En frisk, kæk kommentar om din chefs mærkelige vaner, imens han selv følger med på din Facebook-profil. Eller bare en kort konstatering om, at dit job er kedeligt – og dine kollegaer sladrer til chefen.

Der findes et utal af variationer over temaet sådan-bliver-du-fyret-på-Facebook – et tema som IT- og ledelseseksperter allerede har været ude og advare imod. For selvom du er venner med din chef og dine kollegaer på den såkaldte fjæs-bog, så er det ikke sikker at disse ”venner” bryder sig om negative kommentarer om arbejdspladsen. Samtidig rykker grænserne sig for, hvor meget arbejdsgiverne spionerer i privatsfæren. Business.dk har her samlet nogle eksempler på, hvad der har fået arbejdsgivere rundt omkring i verden til at fyre deres medarbejdere efter besøg på den populære hjemmeside.