Facebook både tjener og bruger flere penge

Facebooks kvartalregnskab viser, at selskabet fortsat tjener flere og flere penge. Men en stor satsning på at investere og tiltrække nye talenter trækker ned på det samlede overskud.

Foto: Josh Edelson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Årets første kvartalsregnskab for verdens største sociale medie Facebook viser, at firmaet både tjener flere penge, men også bruger flere penge på investeringer, skriver Financial Times. Indtægterne strømmer fortsat ind, da virksomheder bruger flere penge på annoncer hos Facebook. Men en kraftig stigning i udgifter til blandt andet at tiltrække nye talenter og investere i udvikling af nye tjenester og apps, trækker ned i det samlede overskud.

Facebook, som løbende har overtaget en større del af reklamemarkedet på nettet, har de tre første måneder af 2015 øget salget med 42 procent i forhold til året før. Det har tjent omkring 24 milliarder kroner.

Firmaet, der også ejer apps som Instagram og What’s App, har til gengæld brugt omkring 3,5 milliarder kroner på investeringer i samme periode.

Samlet set er nettoindkomsten faldet med 20 procent i forhold til året før, og den ligger på omkring 3,5 milliarder kroner.

 

Mark Zuckerberg, der er medstifter og administrerende direktør for Facebook, kalder kvartalsregnskabet for »stærkt«.

»Vi fortsætter med at fokusere på at tjene vores samfund og forbinde verden,« sagde han, ifølge Financial Times.