Facebook-aktien på himmelflugt efter kæmpe overraskelse

Det sociale netværksmedie Facebook fremlagde regnskab efter slutklokken havde lydt på Wall Street onsdag. Og der var tale om en gedigen overraskelse til investorerne, idet såvel omsætning som indtjening langt overgik forventningerne.

Foto: DADO RUVIC
Facebook kunne melde om en omsætning på 1,8 mia. dollar i andet kvartal, hvilket slog analytikernes forventninger med 0,2 mia. dollar.

Netto-resultatet eksklusiv engangsomkostninger landede på 488 mio. dollar svarende til 19 cent per aktie. Analytikernes forventning lå på blot 14 cent per aktie.

Og den helt store overraskelse var, at indtægterne kommer fra det mobile annoncesalg, der tegnede sig for 41 pct. af Facebooks samlede annonceindtægter. Kvartalet før var andelen kun 30 pct.

- Når det kommer til mobil, er jeg meget tilfreds med vores resultater, lød det fra administrerende direktør Mark Zuckerberg på en telekonference efter regnskabsfremlæggelsen.

Antallet af Facebook-brugere på mobiltelefoner eller tablets steg med 51 pct. til 819 mio. Ifølge Facebook fortsætter mobil-andelen med at stige og dermed udgøre en større andel af Facebooks samlede reklameindtægter.

Investorerne kvitterede for det gode regnskab med at sende aktien op med 16,8 pct. i eftermarkedet. Stigningen kom, efter at aktien allerede var løftet 1,5 pct. i den normale børsåbningstid.

/ritzau/FINANS