Facebook afslutter eksperiment efter kritik

Facebook vil afslutte et eksperiment, der fjernede professionelles nyhedsopdateringer fra brugers forside i seks lande.

Facebook vil afslutte et eksperiment, der fjernede professionelles nyhedsopdateringer fra brugers forside i seks lande.  Fold sammen
Læs mere
Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver The Guardian.

I oktober lancerede Facebook en separat nyheds-feed kaldet »Explore« med det formål at separere professionelle nyheder fra nyheder fra venner og familie. Eksperimentet foregik i Sri Lanka, Guatemala, Bolivia, Cambodia, Serbien og Slovakiet.

Facebooks eksperiment blev mødt af kritik fra nyhedsorganisationer fra de påvirkede lande. Den slovakiske journalist Filip Struhárik kritiserede Facebook for ikke at overveje konsekvenserne i forsøgslandene.

Adam Mosseri, der er chef for Facebooks nyheds-feed, forklarer, at motivationen kom ved gennemgående feedback, hvor folk ønskede flere nyheder fra venner og familie og færre nyheder fra nyhedsmedier og virksomheder.

»I har givet os jeres svar: Folk vil ikke have to separate nyheds-feeds. I undersøgelser har folk fortalt, at de var mindre tilfredse med de opslag de så, og det at have to separate nyheds-feeds faktisk ikke hjalp dem med at komme familie og venner nærmere,« skriver Adam Mosseri på sin blog.

Det skriver The Guardian.

Han erkender, at Facebook har ageret egenrådigt ved at ændre medielandskabet i de seks lande - uden advarsel og input fra interessenter.